(eigen ontwerpbureau 2020-2023)

Over Ans

Als boerendochter heb ik leren kijken. Naar de wolken, naar het gewas. In die traditie heb ik ook leren leven met wat er is; er werd goed nagedacht voor er iets ‘nieuws’ werd gekocht. Duurzaamheid, kwaliteit en creativiteit gingen hand in hand.

Op de HTS was ik één van de eerste meisjes die bouwkunde ging studeren. In de pauzes was ik vaak te vinden in de lokalen van de, er naast gelegen, kunstacademie. Destijds was dat verwarrend voor mij; later begreep ik dat de combinatie van technische nuchterheid en verbeelding mooie dingen kan opleveren.

Na mijn afstuderen als bouwkundig ingenieur in 1987, heb ik bij verschillende architectenbureaus gewerkt, waaronder Atelier PRO in Den Haag en Mecanoo architecten in Delft. De projecten waar ik aan heb gewerkt waren zeer divers; variërend van nieuwbouw van woning, school en restaurant, tot de aanbouw van een serre en een dakkapel.

In de periode dat ik een jong gezin had, heb ik parttime les gegeven als technisch docent. Dat deed ik zowel op het HBO als op het MBO.

Na veel ervaring met het inrichten en (ver)bouwen van woningen, zowel werkgerelateerd als privé, ben ik in 2020 gestart met mijn interieur- en verbouwingsadviesbureau. Hier komen al mijn vaardigheden bij elkaar. Dit voelt ‘thuis’.

Het maken van plekken die behaaglijk, ruimtelijk, fris en licht aanvoelen is voor mij een wezenlijk onderdeel van mijn werk als adviseur. Uitgangspunten hierbij zijn altijd de waardevolle spullen die mensen in de loop der tijd om zich heen hebben verzameld en die zorgvuldig herschikken, en alleen dát toevoegen wat er werkelijk nodig is. Dat laatste kan variëren van een ander kleurenschema tot een complete make-over als je je huis wilt veranderen in een levensloopbestendige woning.

Luisteren om vervolgens een oplossing aan te reiken die ook op de lange termijn voldoet, vind ik belangrijk.