Wat kan ik doen zodat mijn woonkamer groter lijkt?

Herken je dit? Je wilt dat je kamer groter lijkt zonder dat je ervoor moet sjouwen, denken of geld uitgeven. De oplossing is eigenlijk heel simpel. Zorg er voor dat de kleuren die je buiten en binnen ziet iets met elkaar gemeen hebben.

Heb je een balkon of tuin tot je beschikking?

De truc van de twee tafeltjes!

Je pakt een tafeltje van buiten en ééntje van binnen. Voor beide zoek je wat acces- soires in dezelfde kleuren. En je koopt een lekker grote bos seizoens-bloemen.

  • Vervolgens verdeel je de bos bloemen over twee vazen. Zolang het buiten niet vriest, kan je seizoens-bloemen altijd buiten zetten. Ze doen het dan nog langer ook!
  • Tenslotte zet je het ‘buiten’ tafeltje in de buurt van je raam. En het ‘binnen’ tafeltje ook. Zie je wat er gebeurt? Grappig hè. Je kamer stopt niet meer bij het glas. Een simpele tip voor de herinrichting van je woonkamer.

Dit principe kan je op heel veel manieren gebruiken. In het voorjaar met de kleur tulpen die je in een pot of in de grond zet. Als je van grijs houdt of heel zacht groen, zijn grassen juist heel goed te combineren. En tegenwoordig zijn er zo veel kleuren potten en gieters te koop.

En andersom neem je binnen een aantal kleuren van buiten over. Bijvoorbeeld in de vorm van een kussentje, kaarsen of vaas. Dat speelt met de kleur van de muur van de overburen of de boom voor je raam. En dan heb je niet eens een buitenruimte nodig!

 

Dus: Kijk om je heen en ga aan de slag! Succes.

november 2020