Nog een beetje vakantie vieren?

Opeens ben je al weer een week aan het werk en lijkt de vakantie zo heel lang geleden. Herkenbaar? Je zou de volgende tips kunnen uitproberen. Ik word er iedere keer weer blij van als ik er langs loop.

Als ik een prachtige expositie of tentoonstelling heb bezocht, koop ik soms de poster. Zoals onlangs nog in het museum van Middelburg. Deze hangt nu vlak bij de voordeur en veroorzaakt een zachte glimlach als ik er in het voorbijgaan naar kijk.

Ons brein heeft namelijk een impuls nodig om een herinnering op te roepen. En hoe tastbaarder en toegankelijker de impuls; hoe eerder het 'doosje' van de (vakantie)herinneringen open gaat.

Soms kies ik een aantal foto's uit die ik onlangs heb gemaakt. Print ze uit bij het Kruitvat, daar hebben ze namelijk de optie om met een wit kader te printen, en maak er een kleine expositie van. Als je ze op een harde ondergrond met bijvoorbeeld gekleurd tape of magneetjes vastmaakt, is het makkelijk om ze te 'verversen' met weer nieuwe afbeeldingen.

In de keuken hebben we een magneetbord voor de boodschappenlijstjes, klassenlijsten, uitgescheurde recepten en zo. Boven het koffiezetapparaat hangen alle 'vakantie-magneten' van onszelf en de kinderen. Zo is koffiezetten in de ochtend de dag beginnen met het ultieme vakantiegevoel.

Nou ja, niet altijd...

Dus lekker scrollen door al die vakantiefoto's en de mooiste gaan printen. :)

september 2021