NIEUWE KEUKENTREND: CIRCULAIR AANRECHTBLAD!

Wil jij ook je bijdrage leveren aan een milieubewuste leefomgeving, maar weet je niet hoe? Kies voor een houten aanrechtblad van gerecycled hardhout, helemaal op maat en met liefde gemaakt.

Onlangs mocht ik wat rondstruinen over de houtwerkplaats Circulair Hout van DZB; het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden. Tot mijn verbazing zag ik niet alleen dat er tuinsets van steigerhout werden gemaakt. Maar ook bijvoorbeeld prachtige gelamineerde hardhouten aanrechtbladen, mooie diepe vensterbanken en een op maat gemaakte tafel. Dit in opdracht van ontwerpers, architecten, bedrijven en particulieren. Zeer vakkundig, mooi gedetailleerd en goed afgewerkt opgeleverd.

Waar dit hout vandaan komt? DZB heeft overeenkomsten met verschillende partijen zoals aannemers die herbruikbaar sloophout komen brengen. Kringloopwinkels die van hun onverkoopbare tafels, kasten en stoelen af willen. Vaak is dit van dat degelijke eikenhout en dus goed recyclebaar.

Maar ook als je als particulier gaat verbouwen kan je je sloophout aanleveren. En vervolgens in de vorm van een vensterbank of aanrechtblad weer terug plaatsen. Goeie deal toch?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal mogelijk is als je een circulaire economie, design en aandacht voor de menselijke maat belangrijk vindt? Kijk dan eens op de site van www.circulairwarenhuis.nl. Zo vind je hier de bankjes van museum de Lakenhal; allemaal gemaakt door de mensen van Circulair Hout.

Hier staan tussen droom en daad geen praktische bezwaren meer. Dus gewoon doen!

maart 2021