HOE KRIJG IK MIJN VLOERKLEED MAKKELIJK SCHOON?

Vloerkleden zijn leuk, gezellig, warm aan de voeten en een mooi contrast op parket of een betonnen vloer. Alleen zijn het ook stofnesten waarbij de wekelijkse stofzuigbeurt eigenlijk niet genoeg is. En op je knieën zitten boenen is too much. Dus wat dan?

De sneeuw die nu overal ligt gaat je helpen. En het is gewoon een leuke klus op deze manier vind ik.

STAP 1.

Men neme het vloerkleed mee naar buiten DE SNEEUW in. Leg het kleed ondersteboven op de sneeuw en druk voorzichtig aan. Als je kleed groot is kan je het beter met zijn tweeën doen.

STAP 2.

Je hoeft nu voorlopig niets meer te doen. Dus je kan gewoon gaan achter je laptop kruipen, lekker koffie drinken, beetje Zoomen, boekje lezen of Netflixen.

STAP 3.

Na een paar uurtjes haal je het kleed weer naar binnen. Hoe langer je wacht, hoe groter het resultaat. Ik heb het van 's ochtends 8 uur tot 's middags 5 uur gedaan. Schrik niet van de viezigheid die in de sneeuw achterblijft. Het leuke is dat je gewoon het randje met de franjes in de sneeuw ziet. En verrassend hoe fris de kleuren van het vloerkleed weer zijn.

STAP 4.

Klop het kleine beetje sneeuw dat is blijven plakken, er voorzichtig van af. Leg het kleed weer op zijn plek. Niet op lopen en een nachtje laten drogen.

Voilà, klaar ben je.

Zelf bedacht? Nee, hoor. Mijn moeder, oma's en grootmoeders deden dit ook al. Toen we klein waren zaten we iedere winter te wachten tot het ging sneeuwen. Dan moesten we helpen en kregen daarna warme chocolademelk. Super gezellig.

DUS AAN DE SLAG; LEKKER MET JE VLOERKLEED DE SNEEUW IN!

februari 2021