3 TIPS OM ZELF TE BEGINNEN

Vaak is het zo dat, als bijvoorbeeld de keuken aan vervanging toe is, er steeds meer vragen zich aandienen. Want ga je dan voor een nieuwe kleur? Moet dan de woonkamer ook een make-over krijgen? Als je toch tegelijk vloerverwarming neemt, is het dan niet handig om de hele begane grondvloer mee te nemen? Kortom een lawine van vragen en mogelijkheden.

Om hier op een eenvoudige, professionele en leuke manier zelf mee te beginnen, geef ik je 3 tips. Dit is ook vaak het 'huiswerk' dat ik nieuwe klanten helemaal aan het begin van een traject geef. Kortom karakteristieke spullen die aangeven wie je/jullie zijn.

TIP 1

Allereerst begin je met foto's te maken van je huis. Gewoon met het fototoestel van je mobiel. Maak overzichtsfoto's van bijvoorbeeld de zithoek, eettafel, keuken, badkamer, slaapkamer. Maar maak ook foto's van waardevolle dingen, bijvoorbeeld je verzameling fotolijstjes, mooie schilderij, lievelingsbordje enzovoort. Als je die foto's mooi bij elkaar zet, zie je opeens wat kenmerkend is voor het interieur dat je nu hebt. Vaak geeft dat al een eerste inzicht in waar je blij mee bent en wat je wil veranderen. Hier een voorbeeld van een woonkamer.

TIP 2

Vervolgens ga je op zoek naar voorbeelden van interieurs die je aanspreken. Dat kan bij vrienden zijn, in een winkel, op Pinterest, een woonblad; maakt niet uit. Het werkt het best als je ook hier een overzicht van maakt. Een moodboard dus; hoe vreselijk dat woord ook is vind ik. Als je een Nederlands equivalent weet, graag. Het voorbeeld dat ik hier laat zien is een verzameling plaatjes die nu nog geen geheel vormen, maar wel al een duidelijke richting geven richting het eindresultaat.

TIP 3

Het klinkt misschien een beetje voorbarig, maar ga alvast op zoek naar een aannemer. De markt is momenteel oververhit, met als gevolg dat veel mensen zich opwerpen als ZZP-er die je verbouwing wel willen doen. Het is beter om navraag te doen in je vriendenkring, rondvragen in de buurt waar je woont, of op zoek te gaan naar een lokale aannemer. Het is helemaal niet raar om in gesprek te gaan en te vragen of de aannemer over bijvoorbeeld een half jaar tijd heeft om je/jullie verbouwing uit te voeren, als jullie t.z.t. er samen uit kunnen komen wat betreft de prijs.

 

Neem er rustig de tijd voor en geniet er vooral van.

januari 2022